Videoinnspilling-20.jpg
 

Kjærnsrød Gartneri

Kjærnsrød Gartneri er et gartneri på 9000m² med beliggenhet i hjertet av Østfold i Norge. Nærmere bestemt Svinndal, i Våler Kommune.

historie

Gartneriet ble grunnlagt i 1967 av Jon Gisle Rønning. Etter Rønning hadde drevet gartneriet med stø hånd i 40 år, kjøpte datter Anne Kari Moslått gården og gartneriet i 2007. Anlegget har opp gjennom årene blitt utvidet og modernisert, og fremstår i dag som et moderne veksthusanlegg med en årlig produksjon på ca 900.000 forskjellige potteplanter. 

Salg og produksjon

Produksjonen har hovedsakelig bestått av blomstrende potteplanter og sommerblomster.

Alle egenproduserte varer ble gjennom 15 år solgt på torget i Moss, i tillegg til hjemmesalg på gartneriet. Siden har vi omsatt varer som blomstergrossist rundt i Østfold  i tillegg til hjemmesalg.

I dag selges hele vår produksjon gjennom landsdekkende grossister: Blomsterringen, Mester Grønn og Plantasjen. Hver av disse grossistene har sine spesielle serier med planter på gartneriet.

fra gult til vanlig-53.jpg
 
 

Satsingsområde.

Vi ønsker å være et grønt gartneri! I 2007 har det blitt installert et bioenergi-anlegg for flisfyring til oppvarming av alle våre veksthus. Vi har nå lagt om all oppvarming fra olje til bioenergi, og er derfor 'rustet' for en mer miljøvennlig fremtid!

Flis-kjelen er på 1 MWh , og kan sammen med en buffer-tank på 150m³ vann alene varme opp våre 9000m² veksthus.

Vi ønsker sammen med Norsk Gartnerforbund å være behjelpelige for andre gartnere som ønsker å vite mer om bio-energi.

 
_MG_3936 copy.jpg